Trikoon pesuohjeet ja huoltaminen

Trikoon pesuohje pähkinänkuoressa

  • Pesulämpötila 40 astetta (tarkasta aina vaatteesta)
  • 2-pisteen silitys (vastaa noin 150 astetta)
  • Ei suositella rumpukuivausta (varovainen rumpukuivaus)

Mitä kannattaa ottaa huomioon trikootuotteiden pesussa?

Tarkista aina ennen pesua tuotteen hoito-ohje. Vaatteeseen merkitty pesulämpötila on valmistajan suositus korkeimmasta pesulämpötilasta, jonka tuote kestää. Jos hoito-ohjeessa on mainittu pesu 40 °C:ssa, kannattaa kyseistä pesulämpötilaa noudattaa. Viileämmässä vedessä lika ei välttämättä irtoa ja joissain tapauksissa värit saattavat levitä liian viileässä vedessä. Vaatteita ei myöskään kannatta liottaa – nykyisin vaatteet ovat harvoin niin likaisia, että liotus olisi edes tarpeen. Lisäksi myös liotuksessa saattaa käydä niin, että värit irtoavat ja leviävät. Jos tuotteessa ilmenee valmistusvirhe on reklamaatioasia helpompi selvittää, kun olet pessyt ja huoltanut vaatteen juuri hoito-ohjeessa annettujen ohjeitten mukaan.

Ethän pese vaatteita turhaan

Pese vaatteet vasta silloin, kun se on tarpeellista. Suosittelemme trikootuotteillemme pesua ennen ensimmäistä käyttöä. Käyttöönottopesussa tuotteesta saadaan pois mahdollisesti tuotannon eri vaiheissa materiaaliin tarttunut irtolika ja pöly. Tämä on varsin tärkeää, jos olet allerginen tai ihosi on yliherkkä. Kun vaate on ollut käytössä, voi tuulettamalla pidentää vaatteen pesuväliä. Tuuletathan vaatteesi aina varjoisassa paikassa, sillä auringonvalo voi haurastuttaa ja kellastuttaa esimerkiksi puuvillaa, villaa ja elastaania. Kun vaatteet kaipaavat vesipesua, panosta pyykin lajitteluun. Lajittele pyykit sekä värien että hoito-ohjeen pesulämpötilan mukaan: pese vaaleat, kirjavat ja tummat vaatteet erillään ja tarkista, ettei 40 C° pestäviin vaatteisiin eksy 30C° asteessa pestäviä vaatteita. Tarkista myös lastenvaatteiden likaisuus. Esimerkiksi tahriintuneet lastenvaatteet voivat tarvita pidemmän pesuohjelman, kuin toimistotyössä pidetty tunika. Käytä tarvittaessa tahranpoistoainetta, kuten sappisaippuaa. Mitä nopeammin tahran poistaa, sitä varmemmin siitä pääsee kokonaan eroon.

Tee viimeistelyt pyykin lajittelun jälkeen

Pyykin lajittelun jälkeen, tyhjennä taskut, sulje nyörit, hakaset, nauhat ja vetoketjut. Käännä vaatteet nurinpäin, jotta niiden oikea puoli ei hankaudu, kulu tai nyppyynny niin nopeasti. Tarkista pesukoneen ohjekirjasta esimerkiksi se, kuinka paljon koneeseen voi laittaa kerralla pyykkiä. Liian tiukkaan sullotut vaatteet saattavat olla syynä huonoon pesutulokseen. Kotikoneessa pesurumpuun on hyvä jättää pyykin päälle aikuisen nyrkin kokoinen tila. Hienopesuohjelmissa taas saattaa olla tarpeellista jättää rumpu hieman tyhjemmäksi.

Oletko jo tutustunut naisten vaatteisiimme?