Ekologiset vaatteet

Lähes kaikki käyttämämme puuvilla on GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa ja hyödynnämme tuotteissamme paljon myös kierrätettyjä raaka-aineita sekä ompelimomme ylijäämämateriaaleja. Tutustu ja löydä oma Aarteesi!

N√§ytet√§√§n tulokset 1–20 / 276

Ekologiset vaatteet naisille

Mikä tekee vaatteesta ekologisen? Ekologinen vaate kuluttaa mahdollisimman vähän luonnonvaroja, se on pitkäikäinen ja se on helppo kierrättää. Me Aarteella haluamme kiinnittää parempaa huomiota suunnittelemiemme vaatteiden ekologisuuteen. Listasimme alle keinoja, miten huomiomme vaatteiden ekologisuuden jo nyt tuotantoketjussa.

 

Luomupuuvilla on eniten käyttämämme materiaali

Lähes kaikki käyttämämme puuvilla on GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa. Luomupuuvilla on nimensä mukaisesti tuotettu luonnonmukaisilla maanviljelyperiaatteilla, eikä sen viljelyssä käytetä keinotekoisia torjunta-aineita, lannoitteita tai geenimuunneltuja siemeniä. GOTS-sertifiointi on maailman johtava standardi luomutekstiileille ja se asettaa ympäristövaatimukset koko puuvillan tuotannolle aina jalostuksesta tuotantoon, kemikaalien käyttöön ja veden kulutukseen sekä asettaa myöskin erilaisia sosiaalisia vaatimuksia työntekijöiden oikeuksille. Voit lukea GOTS-sertifikaatista lisää täältä.

 

Aarre NEO kerää yhteen tulevaisuuden ekologisemmat materiaalit

Luomupuuvillan lisäksi valikoimaamme kuuluu paljon muita ekologisempia materiaaleja. Esimerkiksi paljon pellavasta, joka kuluttaa paljon puuvillaa vähemmän vettä, on saatavilla kaksi klassista mustaa mekkoa; Napillinen Malia-mekko sekä rento Tess-mekko. Lisäksi etsimme koko ajan uusia ekologisempia materiaalivaihtoehtoja, jotka olemme koonneet yhteen Aarre NEO -kategorian alle. Kategoriasta löydät esimerkiksi oman ompelimomme leikkuujätesilpusta tehdystä langasta valmistetut tuotteet: Stella-paita ja Malia-mekko. Lisäksi löydät kategoraista 50 % kierrätetystä puuvillasta ja 50% orgaanisesta puuvillasta valmistetut laadukkaat Rory-t-paidat kolemessa eri värissä: tumman vihreänä, kerman vaaleana ja savun sinisenä. Tutustu myös Supreme Green Cotton -puuvillasta valmistettuihin tuotteisiin, jotka on valmistettu kreikkalaisilla perhetiloilla kasvaneesta GMO-vapaasta puuvillasta. Näitä tuotteita ovat esimerkiksi mustat ja valkoiset Rory ja Jody -paidat. Näiden tuotteiden mukana tulevassa riippulapussa on mukana QR-koodi, jonka skannamalla näet kartalla koko tuotteen valmistuspaikat puuvillasiemenistä valmiiksi tuotteeksi. Tiesitkö myös, että lähes puolet käyttämästämme polyesteristä on kierrätettyä? Tarkista ajankohtaisimmat tiedot vastuullisuusraporteistamme täältä.

 

Ylijäämästä valmistetut naisten vaatteet

Haluamme Aarteella käyttää resurssit tehokkaasti ja niinpä hyödynnämme oman ompelimomme tuotannoista syntynyttä ylijäämämateriaalia aina kun se on mahdollista. Koska ylijäämää on tarjolla yleensä vain pieni määrä, on siitä tehtyjä tuotteita saatavilla yleensä vain rajoitettu erä. Kaikki ylijäämästä valmistetut tuotteet löydär Rescue-malliston alta täältä. Tällä hetkellä valikoimassamme olevat Leo-topit ovat esimerkiksi kokonaan ylijäämämateriaalista valmistettuja. Myöskin Rute ja Rudi-paidoista löytyy useita värejä, jotka on ylijäämämateriaalista valmistettuja. Myöskin Ruth-mekot ovat lähes kokonaan ylijäämämateriaalista valmistettuja.

 

Mitä teemme myymättömille tuotteille?

Meillä Aarteella ei heitetä mitään hukkaan. Meiltä kysytään silloin tällöin, mitä teemme myymättömille tuotteille ja rehellinen vastaus on, että me myymme nekin. Tavoitteemme on luoda klassisia, mukavia ja laadukkaita tuotteita, jotka on tehty asiakkaitamme tarkkaan kuunnellen, jotta emme valmistaisi tähän maailmaan yhtäkään turhaa tuotetta. Emme myöskään halua valmistaa isoja määriä tuotteita, vaan pidämme tuotantomäärämme kohtuullisina. Myös kuvausnäytteet ja protot myymme eteenpäin esimerkiksi sample sale-myyntitapahtumissa Aarre Studiollamme. Reklamaatiotuotteet, joita ei voi enää käyttää, kierrätetään eteenpäin Resterille, jossa ne kierrätetään uudeksi kuiduksi ja raaka-aineeksi.

Tutustu myös: 

Lue lisää ekologisuudestamme ja vastuullisuudestamme Vastuullisuus-sivulta.