Vastuullisuus

Vastuullisuus on kaiken toimintamme keskiössä. Suurin osa tuotteistamme tehdään omalla ompelimollamme Pohjois-Portugalissa, joten me tiedämme tarkalleen, missä ja kuka tuotteemme valmistaa.

Oma ompelimo

Aarrelabel on vuonna 2011 perustettu pirkanmaalainen vaatemerkki. Vuonna 2016 omistajavaihdoksen myötä Aarrelabel sai rinnalleen laadukkaan suunnittelun lisäksi myös oman tuotannon. Uudet omistajat, Keski-Vähälän sisarukset Marko, Riikka ja Laura omistavat Aarre-merkin lisäksi myös ompelimon Black Moda Portugal Lda:n, jossa vaatteet kaavoitetaan, leikataan ja ommellaan.

Kaikki materiaalit ja neulokset tulevat lähialueen yhteistyökumppaneilta, jotka Keski-Vähälän perhe on tuntenut vuosikymmeniä ja joiden välille on syntynyt syvä luottamus ja avoimuuden kulttuuri.

Ihmiset

Portugalissa on työaikalaki. Teollisuudessa työaika on 40 tuntia/viikko ja ylitöitä tehdään tarvittaessa 1 tunti/päivä. Laki sallii 2 tuntia/päivä ja ylitöistä maksetaan rahallinen ja lainmukainen palkka. Mahdollisista ylitöistä sovitaan yhdessä työntekijän kanssa ja tehdyistä ylitöistä maksetaan ylityökorvaus.

Ympäristö

Koska omassa ompelimossamme leikataan ja ommellaan trikootuotteita, siellä ei käsitellä värjäyksessä ja viimeistyksessä tarvittavaa vettä tai kemikaaleja, eikä oma ompelimomme toiminta aiheuta jätevesiä. Vuonna 2018 brand ambassadorimme, Kolmistaan-blogin Karoliina Pentikäinen vieraili tutustumassa ompelimoomme ja muihin Aarrelabel tuotantopaikkoihin. Pentikäinen teki vierailustaan kolmen blogipostauksen juttusarjan, joiden teemoja olivat eettinen vaatetuotanto Portugalissakemikaalit tekstiilituotannossa ja naiset Aarrekidin takana.

Tuotantopaikat